Balassa Péter blogja

Az igazság pártján

Az igazság pártján

Még egy kis pánik a baloldalon: zuhanórepülésben az MSZP

2017. szeptember 26. - Balassa Péter

Érdekfeszítő interjút adott a még létező Nyugat internetes portálnak Nemény András, a MSZP Vas megyei elnöke. Egy kérdés erejéig engem, mint politikai ellenfelét is megtalált, meglepő újdonságokat is olvastam magamról, úgyhogy reflektálnék pár mondatra.

Természetesen a Czeglédy-üggyel indul a beszélgetés, a baloldalnak ez kulcskérdés, hiszen legfőbb támogatóját, vezérét, kampányemberét veszítette el helyben a szocialista párt azzal, hogy a képviselőt letartóztatták. Nemény többször elismétli, hogy politikai ügyről van szó, a Tanú című film óta tudjuk, hogy Magyarországon minden politika, úgyhogy újat ezzel annyira nem mond.

Viszont az okfejtése, amivel mentegetni próbálja társát, roppant érdekes szemléletre vall:

„Azt mondják, hogy cégének tevékenysége éveken át törvénytelen volt. Ugyanakkor az elmúlt években folyamatos ellenőrzés és eljárás alatt volt a cég. Ha törvénytelenül működött volna, akkor az ellenőrzés első pillanatában fel kellett volna függeszteni a működését. Ha azt állítják, hogy kár érte a nemzetgazdaságot, akkor a kárt tudatosan azok okozták, akik az ellenőrzések alatt hagyták ezt.”

Azt sejtem, hogy mire gondolhatott, de ide az van írva, hogy nem az az igazi bűnös, aki törvénytelen eszközökkel lenyúlja az államot, hanem az, aki nem veszi ezt észre, mi több engedi. De miért is? Tulajdonképpen azért, mert így húzta csőbe Czeglédyt a Fidesz, de ez már olyan ravaszul fineszes mesterterv, amit Tállai NAV-elnöknek legalább háromnapos felkészítő tréningen kellene elmagyarázni. Feltételezve, hogy mindez tényleg így volt, mert a másik lehetőség, hogy Nemény András sajátságos világszemléletének szellemi termékét látjuk viszont.
22016938_524634901226972_174714941_o.jpg
Én a második verzióra szavaznék, ugyanis rólam pár kérdéssel később kijelenti, hogy a jövő évi választásokon nem tekint igazi ellenzéki jelöltnek, mert rendszeresen a Fidesszel szavazok. A kettőnek még akkor sem lenne köze egymáshoz, ha így lenne, de Nemény András, aki egyben városi képviselő is, erősen csúsztat és ferdít, hogy úriember módjára fogalmazzak. 

„Balassa láthatóan nem valódi ellenzéki jelölt, hiszen a közgyűlésben rendszeresen együtt szavaz a Fidesszel, ha kell, kisegíti őket. Valószínű, hogy erről nem tudnak a Jobbik központjában. Így például, hogy a jobboldali lap városi névhasználata az ő támogatásával maradhatott. Amikor pedig fontos lenne az ellenzéki összefogás, mint például a színházigazgató pályázatnál, akkor azt megakadályozza, mintha Hende Csaba kottájából dolgozna.”

A dolog onnét indul, hogy a fideszes közgyűlési többséghez ugyanis nem az én, hanem Molnár Miklós szavazatára van szüksége a kormányoldalnak. Ezt már választások másnapján leboltolták a felek egymással, lelkük rajta, hogyan, milyen feltételekkel.

A Fidesszel amúgy a legritkábban voksolok együtt, mindig saját véleményem van. A felemlegetett ügyek pedig érdekesen alakultak. A fideszes lap névhasználatát pontosan dr. Czeglédy Csaba javaslatára akarták megvonni, de nem azért, mert a vasi média messzire ragyogó géniuszát, a lapigazgatáshoz is kitűnően értő Cseszkó Tamást tegyék partvonalon kívülre a lépéssel. Az eredeti cél az volt, hogy a másik, a Czeglédy-érdekkörhöz köthető lap, a Savaria Fórum kerüljön jobb tárgyalási pozícióba, miután év végén lejár a szerződése. A baloldali mentőakcióhoz nem kívántam asszisztálni, de azt a kérdést már számtalanszor feltettem, hogy mit keres a gazdasági bűncselekményekért elítélt Cseszkó a médiában, hogyan ír ezek után például a Czeglédy-cégbirodalom ügyeiről. Hacsak nem azt tanulmányozza, miként lehetett nagyban űzni mindazt, amit ő piti módon művelt.

A Jordán-ügyben pedig sem a Fidesz, sem az MSZP nem játszott tiszta lapokkal. Már az nem tetszett, hogy személyes ellentétek miatt kreálnak politikai ügyet az igazgatói pályázatból, ráadásul nem is szemtől szemben, hanem más emberek mögé bújva. Erre a baloldal válaszul kiszivárogtatta a konkurencia pályázatát, közben pedig folyamatosan jöttek az információk, hogy mindez csak lokális háború és borítékolható volt a kimenetele. Ez egyébként a budapesti nyilatkozatokból és a meg nem szólalásokból pontosan le is jött. Olyannyira, hogy az utolsó kiírásnál egyhangú, 21-0-s szavazati aránnyal támogatta a testület Jordán Tamás pályázatát. Amíg ment a helyi királykodás, annyit tudtam tenni, hogy az első voksolásnál nem szavaztam, hogy jelezzem, az egész cirkusz méltatlan és egyáltalán nem tetszik.  

Amúgy megtisztelő, hogy Nemény András ennyit foglalkozott a személyemmel, ehelyett válaszolhatott volna bővebben arra kérdésre, hogy mennyire roppantotta meg a szombathelyi MSZP-t a Czeglédy-ügy? Kitérő választ adott, ezért kisegítem: a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint annyira, hogy Szombathelyen a Jobbik megelőzte a szocialistákat. Innét nézve érhető, hogy a vezérét veszített csapatban nagy a pánik, de ha kérhetem, akkor csak Czeglédyről és saját pártjáról gyártson legendákat és hősi mondákat. Az én esetemben elég, ha a tényeknél marad, az nekem bőven elég.

A bejegyzés trackback címe:

https://balassapeter.blog.hu/api/trackback/id/tr6712897466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása