Balassa Péter blogja

Az igazság pártján

Az igazság pártján

A félelem festéke

Avagy miért is feketednek az uniós béreket követelő plakátok

2017. szeptember 12. - Balassa Péter

Az még érthető számomra, hogy a Fideszt rettentően zavarták A nép nem betiltható, de a kormány leváltható plakátok - amelyek egyszer csak megjelentek szerte az országban. Mert ugye mi lesz, ha egyszer vége szakad a jólétnek és megkérdezi valaki, hogy miből is tetszettek jól élni. Így aztán valakik megelőző csapást akartak mérni és a hirdetéseket ügyes és dolgos kezek festékbombákkal szórták meg. Nyilván jugoszláv békaemberek és csehszlovák kommandósok voltak a tettesek, mint ahogy azt sem lehet kizárni, hogy vad és elszánt LMP-aktivisták rontottak rá a felületekre, ám ennél minden valószínűség szerint egyszerűbb a magyarázat.

Eszerint esetleg azoknak is lehet köze a szőnyegbombázásához, akikre pánikroham és szapora szívverés tör rá a kormányváltás puszta gondolatára, mintha nem is a demokrácia lényegéhez tartozna, hogy a hatalmon lévők jönnek és mennek.

Kivéve, akik gránitba, sziklába vannak öntve, vésve, foglalva, legalább is saját elképzelésük szerint. Őket nagyon zavarja, hogy más is a pályán van, így aztán jön a lejáratás, az importált paparazzi, itt helyben meg a politikai sufni-tunning, a festékes rohamosztag.

wp_20170911_10_09_04_pro.jpg
Remélem, a kormányhivatal segítségével jelentették a központnak, hogy a X darab plakát 75 százalékát megsemmisítettük, a maradék még megúszta, de rajta vagyunk az ügyön, önkéntes rendőreink addig nem nyugszanak, amíg valamennyi ellenforradalmárt le nem festik. Lokálpatriótaként bízom abban, hogy a szombathelyi egységeknek jó helyezést sikerült elérni az országos brigádversenyben és jut wellness-hétvége minden ügyes aktivistának.

Azt azért nem gondoltam volna, hogy az egységes európai béreket követelő kampányunkat támogató plakátok is hasonló sorsra jutnak. Tisztában vagyok azzal, hogy még a mezei fideszes politikus is  megkapja nettó 300-450 ezret (innét-onnét), és ezzel teljesen jól elvan, nyilván nem érdekli, ki, mennyi keres. Én azért úgy gondolom, az átlag magyar többet érdemel a 100-160 ezres, kézhez kapott bérénél. A bérunió nyugdíjuniót is jelentene, aki arra ad pénzt, festéket és megbízást, hogy mindezt eltüntesse a nép szeme elől, az gyakorlatilag a jelenlegi, a többség számára elviselhetetlen helyzetet szeretné konzerválni.

Egészen pontosan azt, hogy a kormánypárti elit jól éljen, a többség pedig választhat: vagy elmegy nyugatra, vagy bevállalja az itthoni béreket. Nagyon erős és magabiztos hatalom az, amelyik már egy kampánytól is megijed, rögtön segédcsapatokat fogad, festet és mázoltat. Persze, ehelyett például foglalkozhatna a gazdaság erősítésével is – és nemcsak a propaganda szintjén, de ahhoz már gondolkodni és tenni kéne, dehát ezek nincsenek benne a központi utasításban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://balassapeter.blog.hu/api/trackback/id/tr8112824254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása