Balassa Péter blogja

Az igazság pártján

Az igazság pártján

Kolduljatok...

2018. január 05. - Balassa Péter
Kolduljatok, írta röviden a (Párt)Állami Számvevőszék felsőbb utasításra megrendelt, a Jobbikot sújtó, 660 millió forintos büntetéséről szóló bejegyzésemhez a Fidesz egyik helyi szimpatizánsa, miután gyűjtést indítottunk, hogy eltudjunk indulni a választásokon. Akkor gondolkodtam, hogy röviden válaszolok, valami olyasmit, hogy a demokraták nem félnek a versenytől és csak diktatúrákban szoktak 130 százalékkal választást nyerni, de aztán hagytam az egészet. És lám, eltelik egy kis idő, és Orbán Viktor levélben hozza a fideszesek tudomására, hogy kellene még pénz a Soros György elleni harcra, mert az eddigi 10 milliárddal nem sikerült elnyomni az öreg mumust. (Nem mintha azt nem a polgárok fizették volna, mert az állam még mindig nem termelt pénzt, bár Matolcsy szemfényvesztő tevékenysége azért egyszer-kétszer már elbizonytalanított.)
Akár azt is hozzátehette volna, hogy idősebbek Erzsébet-utalványokkal is fizethetnek, mert az lesz az új Békekölcsön, amit az imperialisták elleni harcban a rezsim majd bevet. A kormány az abszurdra kimaxolt Virág elvtárs, elszedi az összes pénzt, aztán előjön azzal, hogy egyszer majd kérünk tőletek valamit. 

És most van egyszer: küldjetek pénzt. Azért, mert kell. Meg különben is: Soros. 
sarga_csekk.jpg

Természetesen rögtön meg kellett magyarázni, hogy ez nem az, aminek látszik, hanem a tábort kell vele egyben tartani, mert aki feladja a sárga csekket, az szavazni is elmegy. Azonban nem az a baj, hogy valami politikai mesterfogással állunk szemben, bár a hazai fideszes észosztók nem a kifinomult technikáikról híresek, és ez sem sikerült túl elegánsra, de ahol a magyar Shrek akarja tanítani a brazil futballt, ott ennyire futja.

Hanem az a probléma, hogy már szinte mindent megtehet a hatalom, pontosabban annak az egyszemélyi vezetője. Ha úgy tetszik, akkor 2 millió (vagy 35 millió) sárga csekk érkezik be, és az ellenzék majd bemehet egy raktárba, ahol hegyekben állnak a dobozok és nem nézhetik meg a tartalmukat.Vagy ha Sorosnál akad egy jobb ellenfél, akkor jövő hétfőtől ellene folytatódik a küzdelem, magasabb fordulaton, mert a hazai és a nemzetközi helyzet egyre fokozódik. (Tényleg, mi lett a forró ősszel? Vagy valakinek annyira hosszúra sikeredett Ibizán, hogy csak ötletre futotta, megvalósítására már nem? Elvtársak, hova lett a bevetési terv, ki szívta el?)

Ha pedig a fenti tétel igaz, akkor pedig mire jó az egész? A választási körzeteket átrajzolva, a rendszert átszabva úgy, hogy a leadott szavazatok 44,87 százalékával kétharmadot lehet szerezni a Parlamentben. A baloldal romokban, szinte minden napra jut valami botrány, kilépés, osztódással szaporodás (ami a fenti logika miatt kell), a szétbüntetett Jobbikon kívül gyakorlatilag nincsen más a Fidesz útjában.

Erre kérnek még egy kis pénzt a hívektől, mintha nem csatornáztak volna már rég minden pénzforrást a haverokhoz, barátokhoz, kliensekhez. Ha  lemennék a bevezetőben említett komment szintjére, akkor csak annyit írnék:

Nyomtassatok. Akár azt is megtehetitek. Még. Forintot, Pengőt, Eurót, NDK-márkát, mindegy. De legalább csöndben tegyétek, mert lehet, hogy az alattvalóknak ez szent kötelesség, de jóval többen vannak, akiket ez rettentően zavar.  

A bejegyzés trackback címe:

https://balassapeter.blog.hu/api/trackback/id/tr613551445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása