Balassa Péter blogja

Az igazság pártján

Az igazság pártján

Szemét - ügy, avagy újabb csontvázak SZOVA hulladék ügyben

2018. február 01. - Balassa Péter

Elfogtam egy levelet...

A SZOVA hulladékszállítási ügyéhez hadd szolgáljak egy kis adalékkal. Amikor a nyugat.hu megírta, hogy a soproni regionális hulladékkezelő nem hajlandó a szombathelyi céget alvállalkozóként foglalkoztatni, emiatt idén a SZOVA 1 milliárdos bevételtől esik el, akkor a hírportálnak sikerült az anyagot polgármesteri levelezéssel illusztrálni. (Ebben a soproni városvezető, Dr. Fodor Tamás közli dr. Puskás Tivadarral a tényt.) Az írás nyomán kipattanó botrány azonban sokakat megmozgatott, így aztán magam is elfogtam egy berepülő levelet, amelyet (a hozzám eljuttatók állítása szerint) a SZOVA küldött szét a Szombathely környéki településének. 
27653711_593756070981521_1961526352_o.jpg

Ezt bemásolom ide, innét (ahogy az néhányszor megesett már), egyszerű CTRL-parancsokkal át tudják emelni a híroldal munkatársai, ha már annyi belejöttek a különböző levelek közzétételébe.

A körlevél lényege, hogy a cég előre megírt referenciát kért az önkormányzatoktól, ami már önmagában is felvet a szombathelyi elöljáróknak szóló kérdéseket. Például azt, hogy ez a lépés is a tárgyalási stratégia része volt-e? Ki döntött és ki tudott erről?  Ki és milyen utasításra hozott döntéseket az ügyben 2016 óta? Ki vezette a tárgyalásokat, ott milyen ajánlatokat tett a szombathelyi cég, illetve milyen ajánlatokat kapott a soproniaktól? Valóban úgy van, ahogy az a soproni polgármester levelében áll, hogy a vasi önkormányzatok nem voltak elégedettek a SZOVA Zrt-vel? Ha igen, akkor ki gondolta komolyan, hogy ezek után boldogan írnak alá egy támogató levelet?

Változatlanul rettentően furcsállom, hogy két fideszes városvezetés képtelen megegyezni egy ilyen horderejű kérdésben. Továbbá nagyon-nagyon igyekszem látni a helyi médiában annyiszor világgá kürtölt szombathelyi lobbierőt, de az valahogyan nem akar átjönni.
A történet még rejteget meglepetéseket.

És akkor jöjjön a SZOVA önkormányzatoknak küldött levele:

 

 

435453.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://balassapeter.blog.hu/api/trackback/id/tr5913616250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása